Over Ons

Bubbles without Borders is een initiatief van Lilith Schaap. Jarenlang werkte ze aan het ontwikkelen van de 'perfecte' bellenblaas. De woonkamer stond gevuld met teiltjes met verschillende brouwsels om te ontdekken welk recept het beste recept was voor magische bellen.

Lilith deelt graag de bellenpracht met kinderen jong en oud. De magie, verwondering, nieuwsgierigheid en speelsheid deelt ze graag met anderen. En het liefste met kinderen die even zijn vergeten dat magie bestaat. Lilith is er namelijk van overtuigd dat het belangrijk is om te geloven in magie. En enorme bellen bewijzen dat er magie is!

Meer informatie over Lilith vind je op www.lilithschaap.nl

Onze projecten (buitenland)

Het allereerste project in het buitenland zit erop! Tijdens haar werk als HIV-expert in Tanzania heeft Lilith de bellenblaas ingezet bij kinderen die leven met HIV. In verschillende regio's in Zuid-Tanzania wordt er nu maandelijks een bijeenkomst georganiseerd voor de kinderen in die regio die positief zijn. Deze dagen zorgen voor een gevoel van gemeenschap en support onder de kinderen. Er wordt op een speelse manier informatie gegeven over HIV en het is een veilige omgeving voor kinderen en hun verzorgers om hun emoties en zorgen te uiten. De bellenblaas was een vrolijke en ontspannen afsluiting van deze dagen. Lokale mensen zijn nu getraind om deze dagen voort te zetten om zo een sterk netwerk te creëren rond deze kinderen. 

 

 

 

De zeepbellen brengen lichtheid naar kinderen (en hun ouders) die het geloof in wonderen misschien hebben opgegeven. De magie, verwondering, nieuwsgierigheid en speelsheid die de bellen verspreiden geeft verlichting aan mensen in barre omstandigheden. Bellen laten zien dat magie misschien toch bestaat... En geloven in magie geeft je het gevoel dat alles mogelijk is. Het geeft kracht, doorzettingsvermogen en hoop.

REUZE-bellen bewijzen dat er magie is!

Wil je Lilith volgen? Like dan de facebookpagina van Bubbles without Borders en wordt op de hoogte gehouden met foto's en updates. 

Zeepbellen

Lees alles over hoe je enorme reuze zeepbellen kunt maken. Tips, trucs en weetjes!

Shop

Zelf bellen maken? Hier vind je alles dat je nodig hebt.

 Ik ben pas vier en ik kan dit al super goed! - Hugo, 4 jaar

 Hier wordt iedereen gewoon vrolijk van. - Moeder die fanatiek bellen aan het maken is

 Kinderen oefenen tijdens het bellenblazen, met in iedere hand een stok, spelenderwijs een belangrijke motorische beweging: het symmetrisch met de armen bewegen. Voor kinderen met bijvoorbeeld schrijfproblemen is het van belang om met twee handen tegelijkertijd een beweging te oefenen. Het doorlopen van deze 'symmetrische fase' in de neurologie vormt de basis voor de volgende fase waarin de aansturing van één van beide hersenhelften wordt ontwikkeld, zonder dat de andere hersenhelft 'meedoet'. Denk bijvoorbeeld aan het opendraaien van een potje waarbij elke hand een eigen functie heeft. De beweging van het bellenblazen legt een belangrijke basis hiervoor. - Danielle Konings, Cesartherapeute