Zeepbellen en mindfulness

Bent u op zoek naar een passende mindfulness training voor uw bedrijf? Krijgt u de kriebels van het beeld van hummend op een meditatiekussen zitten? Mindfulness heeft een hele speelse kant, vanuit deze kant gaan we er mee aan de slag in de workshop Zeepbellen en mindfulness. Geen gehum. En hopelijk geen kriebels. Of een andere soort, de niet-jeukende.

Hieronder een impressie, gemaakt door Paul Cupido. De beelden geven een goede weergave van de sereniteit van reuze-bellen.

‘Zeepbellen hebben iets meditatiefs’  

En dat is waarom ik zeepbellen gebruik als gereedschap om te leren over jezelf. Het is een speelse manier om tot stilte en inzicht te komen. De steeds veranderende vormen van de bellen laten ons zien dat het leven continu verandert. Het kapot knappen van een bel herinnert ons aan de tijdelijkheid van het leven. De herhalende beweging geeft een rust en kalmte. 

Lilith geeft praktische oefeningen en uitleg over mindfulness, concentratie en inzicht. Een workshop zal bestaan uit momenten van het maken van Reuze-bellen, uitleg en actieve meditatie en eindigen met een verbindende oefening voor het team. 

Deze workshop is een speelse manier van het introduceren van mindfulness op de werkvloer en kan aangepast worden naar uw wensen. 

Neem voor meer informatie contact op. 

Lilith is bubbleologist en getraind in mindfulness in het meditatiecentrum Plum Village, onder leiding van Zen-leraar Thich Nhat Hanh.